Sponsoreret indhold

Vinteren nærmer sig med hastige skridt, og derfor er det vigtigt, at huset bliver gjort i stand til vinteren. Hvis dit hus er godt vedligeholdt og uden fejl, kan du undgå, at der opstår alvorlige skader på husets i løbet af vinteren. Herunder kan du finde en liste over de ting, som du bør få ordnet inden vinteren.

Du kan i mange tilfælde selv ordne mindre reparationer på din bolig, hvis du har hænderne skruet rigtig på. Ved større eller mere alvorlige fejl kan det dog være en god idé at kontakte en fagmand, så du er sikker på, at reparationerne er udført korrekt. Det er også en god idé at kontakte en håndværker, hvis der allerede er sket en fejl på din bolig, som skal udbedres inden vinteren.

Tjek taget grundigt

Dit tag bliver udsat for meget, for det bliver både udsat for sol, vind, vand og frost. Det er den absolut mest udsatte del af din bolig, og derfor er det vigtigt, at du får tjekket dit tag inden vinteren.

Når du gennemgår dit tag, skal du især kigge efter revnede tagsten og lignende. Hvis der er tagsten med revner, skal de udskiftes, da frost eller kan trække ind og ødelægge husets trækonstruktioner. Det er vigtigt, at du også er opmærksom på små revner, da frostsprængninger hurtigt kan forværre eventuelle revner.

Få skiftet utætte vinduer og døre

Utætte vinduer og døre er sjældent det store problem om sommeren, men når vinteren først kommer, bliver det tydeligt, hvis der er utætheder. Du vil ofte opleve, at det trækker fra utætte vinduer og døre, og derfor er det en god idé at udskifte dem inden vinteren. Træk kan nemt gøre dig syg, hvis du opholder dig i det, så sørg for at få udskiftet utætte elementer.

Nye vinduer og yderdøre vil også pynte på dit varmeregnskab, så det er generelt en god investering, hvis dit hus har ældre vinduer. Du kan spare penge ved at købe vinduer og døre online, så find et vindue eller dør her.

Rens tagrender

Det er rart at rense tagrender, inden det bliver for koldt udenfor, for tilstoppede tagrender kan hurtigt blive problematiske i vinterhalvåret. Tagrender bliver ofte tilstoppede i løbet af efteråret, når bladende falder af træerne, så sørg for at få tjekker dine tagrender grundigt.

Hvis dine tagrender er tilstoppede, kan du risikere, at der kommer til at så vand ind på husets mure. Dette vil i længden give fugtskader, som hurtigt kan udvikle sig til frostsprængninger, når vinterens kulde for alvor indtræffer. Denne type af skader kan være særdeles alvorlige og dyre at ordne, så derfor er det vigtigt, at du får tjekket dine tagrender inden af skaden sker.

Når du tjekker dine tagrender, bør du også sørge for at tjekke nedløbsrør. Der må ikke være utætheder på disse, da det også kan medføre, at husmuren får skader af fugten.

Kontroller husets facade

Sidst, men ikke mindst, er det ufatteligt vigtigt, at du får tjekket husets facade inden vinteren. Dette er en anelse mere kompliceret, for du skal holde øje med forskellige ting alt efter om du har en muret facade, en pudset facade eller en facade i træ.

Tænker du at renovere dit hus, rive nogle vægge ned for, at skabe nye rum? Så husk at du ikke bare kan rive bærende vægge ned uden, at have nogle statiske beregninger. Du kan få lavet uforpligtende tilbud på statiske beregninger hos Stavnager ApS.

En hurtig, men vigtig, indskydelse her. Sørg for at få en professionel til at tjekke dit hus, hvis du er det mindste i tvivl. Du kan med fordel tage kontakt til byggefirmaet Lunderskov Nybyg.

På en muret facade skal du især sørge for at tjekke fugerne, som altid bør være fine og regelmæssige. Du skal især være opmærksom med hensyn til revner, da dette er steder, hvor der kan trænge fugt ind. Der kan opstå revner i forbindelse med sætningsskader, som ikke nødvendigvis er problematiske, men fejlen kan hurtig blive alvorlig, hvis muren også får fugtskader.

En pudset facade skal gennemgås for revner og huller, hvor der kan trænge fugt ind. Huset er godt beskyttet hvis den pudsede facade er fin og jævn, men fugten trænger hurtigt ind igennem revner, og kan herefter have svært ved at slippe ud igen, hvilket kan give store fugtproblemer

Du skal også sørge for at tjekke facader af træ, da problemer med råd hurtigt kan spredes. Det er optimalt, hvis du har målet træværket i løbet af sommeren, og her bør du også udskifte eventuelle dele, som har spor af råd. Følger du disse råd, vil din bolig være klar til vinteren.

Når du er i gang med tjek, renovering og andet godt for huset, så husk at få fat i det gode arbejdestøj. Det er vigtig, at du har noget godt og sikkert arbejdstøj. Det giver også større lyst til at arbejde, når komforten er i orden. Du kan med fordel se mod Combishop for dit næste køb af arbejdstøj.