Sponsoreret indhold

Hvor meget vand skal jeg give min plante.

Mange mennesker der arbejder på kontorer nyder, at have planter omkring sig, fordi vinduerne ikke er åbne, så de bringer lidt af den udendørs stemning ind. Da planter har brug for vand, er det vigtigt at vide, hvordan man vander en plante.

Hvor meget vand skal jeg give min plante? Overvanding er den mest almindelige dødsårsag for indendørs planter. Hvis planternes rødder er omgivet af vand, kan de ikke absorbere ilt. Har en plante brug for vand eller ilt for at overleve? Den har brug for begge, så en overvandet planten dør ved at rødderne rådner og forhindre planten i at absorbere det nødvendige ilt. Der er ikke noget let svar på “hvor meget vand skal jeg give min plante?”

havevander

Dette kan afhænge af den type plante du har, hvor den er placeret, hvor gammel planten er, typen og størrelsen af ​​potten. Selv jordforholdene kommer i spil, da nogle jordtyper har mere vand indeholdene end andre. Planter med store eller tynde blade har normalt brug for vand oftere end saftige planter. Har en saftig plante brug for vand? Ja, men saftige planter har fladere stængler og blade og kan gemme mere vand under tørkeforhold. Derfor behøver de ikke så meget vand.

Under dvale forhold eller lige efter blomstrende- eller vækstperioder kræver planter mindre vanding. Du kan måske spørge dig selv: “Hvor lidt vand vil dræbe en plante?” Sandheden er at det varierer. Hvor længe kan en plante holde uden vand? Når det er tørt, så ikke så længe. Vand din plante, når det er nødvendigt. Den bedste måde at vide, når det er nødvendigt, er at røre jorden. Hvis plantens jord er tør at røre ved, har planten brug for vand. Endvidere, hvis du banker på potten, og den lyder “kedelig”, er jorden fugtig under overfladen, så din plante er fugtig nok. Hvis det lyder hult, er der brug for vanding.

Water Casting Watering Cans Irrigation Plastic

Faktisk vand, indtil vandet kommer ud af plantens bund. Dette sikrer, at bundrødderne i planterne også har vand. Lad ikke potten sidde i vandet på tallerkenen. Tøm tallerkenen, når den er færdig med afløb. Sørg for, at vandtemperaturen er mellem 17-22 C. Du vil ikke chokere planten. Endelig skal du huske på, at du skal kontrollere jorden før vanding, fordi det ikke nødvendigvis betyder, at planten har brug for vand. Nu hvor du ved, hvordan man vander en plante, og hvor lidt vand der kan dræbe en plante, kan du fra nu af have sunde hjemmeplanter til din nydelse.

water-sprinkler-2804691_640

Nu hvor du har helt styr på det her med at vande blomster, så kunne det være at du skulle kigge på nogle nye plantekummer. Du kan se et stort og flot udvalg af plantekummer her.