Sponsoreret indhold

En powerbank er en enhed, der bruges til at oplade mobiltelefoner, tablets, laptops, mp3-afspillere og mp4-afspillere når som helst og hvor som helst. Med det forbrug, vi er har er det vigtigt at have en powerbank for at kunne holde disse enheder i gang hele tiden.

En powerbank kan give dig uafbrudt adgang til at spille spil på dine bærbare computere, instant message på internettet, bruge sociale netværk og købe tog og bus billetter. Der er visse specifikationer, som du bør huske på, før du lægger dine hænder på den ideelle powerbank til dit behov. Tag en powerbank, der er dobbelt i batterikapacitet, for at kunne oplade din mobiltelefon, tablet, bærbar computer, mp3-afspiller og mp4-afspiller mindst én gang.

I dag vil jeg introducere dig for hvordan en powerbank fungerer

For at forstå en powerbank lidt bedre, lad os se på et blokdiagram over, hvordan disse enheder virker, efter at vi vil se nogle af de store og mindre komponenter i den.

hvordan virker en Powerbanks

Største komponenter: Hvordan virker en powerbank? Efter min viden bruger alle disse enheder lithium-ion / lithium polymer batteri som deres strømkilde, så indeni har de denne type batterier. Husk at det er den samme type batteri, der er inde i din telefon, tablet, laptop eller de fleste Af de bærbare enheder, som vi bruger i disse dage. Disse celler er så populære og udbredte på grund af deres høje vægt til effektforhold, lithium batterier kan give ca. 300W pr. Kg, hvor den anden mest populære bly syre kan kun gøre 180W per kg. Så mere strøm, mindre vægt er det, der er nødvendigt på en bærbar enhed. Har du brug for, at få et nyt batteri i din telefon, så kig ind til https://www.telerepair.dk.

powerbank deluxe oelbong

Så vi har batteriet til sådanne enheder, lithiumion eller polymer, nu skal vi sørge for, at det kan give korrekt spænding og strøm til enheden. Lithiumceller har en nominel spænding på 3,7V og kan gå op til 4,2V, mens de er fuldt opladede, men de USB-porte, vi bruger, har 5V med streng regulering. Så vi skal ændre denne celle spænding til 5V. Hvordan kan det gøres? Normalt gøres det med en boost-konverter, der giver en stabil 5V på dens udgang, uanset om batterispændingen er på 3,7V eller 4,2V eller noget imellem dem. Hvis mere end én celle er brugt, er det jeg har set, at fabrikanten bruger dem parallelt, så de kan bruge det samme kredsløb, bare have bedre servicetid. Selvom den jeg lavede brugte jeg to 18650 celler i serie og brugte en buck-konverter til at sænke spændingen til 5V. Uanset hvordan udgangsspændingen er 5V, fik vi den på USB, så vi kan oplade alle enheder. En anden vigtig ting ved denne boost konverter er, at det normalt begrænser udgangsstrømmen også, afhængigt af kredsløbet det kan give forskellige mængder af strøm. I nogle tilfælde, hvor det antages at oplade en bærbar computer, kan udgangsspændingen imidlertid være 12V eller 19V afhængig af modellen eller afhængigt af den enhed, som den sigter mod. Så vi har en strømkilde inde og et kredsløb, der kan give vores ønskede spænding og strøm, alt er fint.

Husk at genbruge dine batteri og din elektronik!

Selvfølgelig genbruger du din power bank. Jeg mener, at når du er færdig med at bruge din power bank – sådan helt færdig – så skal du indlevere den til genbrug, så den kan få nyt liv og ikke ender med at ødelægge naturen.

Der findes faktisk rigtigt mange virksomheder, som har gjort en forretning ud af at genbruge elektronik. Og så findes der virksomheder, som har gjort en forretning ud af at levere industrielle maskiner, som skal indgå i processen med at få genbrugt elektronisk affald.