Sponsoreret indhold

Jeg nyder skønheden af ​​vilde blomster. Jeg nyder også forskellige slags haver, så en af ​​mine yndlingsblomsterhaver er vores vildblomstertræ. At plante vilde blomster er let, og det er sjovt at lære at pleje vilde blomster. Sådan starter du en have med vilde blomster. Vores vildblomsthave er i et højbed, men du kan også plante dem direkte i jorden. Højbedet blev bygget på en 2-tommer tyk bund med dræning, og dette er ikke nødvendigt for vildtgræshaver, der ikke er plantet i højbede.

Jordbunden til vilde blomster er lavet af posejord samt kompost og et par sække lecakugler blandet ind for at hjælpe med dræningen. Superfosfat tilsættes til jorden til blomsterhaven. Superfosfatet giver et godt boost til de nye vildblomsters rodsystemer, når de vokser og etableres. Når vildblomsterhaven er blevet fyldt med blomster-jordblandingen, er den klar til at blive plantet i. Når der dyrkes vilde blomster, er der mange forskellige blandinger af blomsterfrø afhængigt af dit fokus. For eksempel kan du plante vildblomster for at tiltrække sommerfugle, eller du vil bare have en smuk blanding af blomster, måske endda et duftende blomstermix. Vælg den slags frø mix du vil have, og du er klar til at plante dine blomster.

Brug en hård rive til, at rive jorden med for at lave små rækker i jordbunden. Valget af vilde blomsterfrø spredes med løs hånd over rækkerne, der netop blev lavet med den hårde rive. Når jeg har spredt frøene færdig, bruger jeg den samme hårde rive til at rive jorden med igen, så den løftede jord nemt kommer på plads igen. Så et kryds mønster efterlades. Efter at have revet jorden lidt igen, bliver riven omdrejningspunktet og igen rives let over hele jordoverfladen så den nye vildtlevende have kun gror i en retning, da dette hjælper med at dække de fleste frø med jorden. Haven er derefter let at vandet med hånden med en vandslange eller en slangesprøjte indstillet med blød indstilling. Denne vanding hjælper med at sætte frøene i jorden. En let vanding af de vilde blomsterhaver skal gøres hver dag, indtil spiringen begynder og er særlig vigtig på varme og/eller blæsende dage.

Når spiring er påbegyndt kan det måske være nødvendigt, at fortsætte med lidt vand efter nogle dage, afhængigt af temperaturen i løbet af dagen og vindene, der hurtigt kan tørre tingene ud. Test jorden med din finger for at se, hvordan fugtindholdet er, og vand som nødvendigt for at holde jorden lidt fugtig, men ikke så våd, at den har overskydende vand liggende eller blivet til mudder, da dette kan flyde rødderne ud af deres jordbund og dræbe de unge planter.

Det er fantastisk, hvor mange vidunderlige havevenner der vil blive tiltrukket af jeres vilde haver, fra honningbier til mariehøner, selv nogle smukke sommerfugle og måske “eksotiske” eller “sjældnere” fugle.