Sponsoreret indhold

Jorden absorberer næsten halvdelen af ​​solenergien, som vores planet modtager. Som følge heraf forbliver jorden ved en konstant, moderat temperatur lige under overfladen hele året rundt. Men lufttemperaturen varierer meget fra sommer til vinter, hvilket gør luftkilde (traditionelt) opvarmning og afkøling mindst effektiv, når du har brug for det mest.

Et jordvarmeanlæg udnytter den stabile temperatur under jorden ved hjælp af et rørsystem, der almindeligvis betegnes som en “loop”. Vand cirkulerer i sløjfen for at udveksle varme mellem dit hjem, jordkildevarmepumpen og jorden, der tilvejebringer geotermisk opvarmning, afkøling og varmt vand med bemærkelsesværdigt høje effektiviteter.

Jordvarme- og kølesystemer er 400-600% effektive og kan reducere dine opvarmnings-, køle- og varmtvandsomkostninger med op til 80%.

Interesseret i, hvordan geotermisk energi kan fungere i dit hjem?

Så kontakt os og hør hvor meget du kan spare med et jordvarmeanlæg.

Om vinteren absorberer et jordvarmeanlæg varme, der opbevares i jorden gennem vandet, der cirkulerer i sin underjordiske løkke. Denne varme transporteres til varmepumper, hvor den er koncentreret og derefter sendt som varm, behagelig luft i hele dit hjem.

Når du har brug for at opvarme mest, er luften udenfor koldeste. Som følge heraf arbejder en traditionel luftkilde varmepumpe hårdt for at udtrække mængden af ​​varme fra den kolde luft, der er nødvendig for at opvarme dit hjem korrekt. I modsætning hertil forbruger et jordvarmepumpe system mindre energi, da det let absorberer jordvarme fra den rigelige forsyning, der er lagret under dit hjem, hvilket gør geotermisk opvarmning betydeligt mere energieffektiv.

Gasovne brænder naturgas til at give varme til dit hjem og er kun 98% effektive, mens jordvarme systemer bruger væsentligt mindre energi til at indsamle varme fra jorden og opnå 400-600% effektivitet.

Jordvarmepumpe og køling

I løbet af sommeren absorberer jordvarme- og kølesystemer varme fra dit hjem og overfører det til den underjordiske løkke, hvor den derefter absorberes af køligere jord. Den jordvarme pumpe bruger det kølige vand, der vender tilbage fra jorden for at skabe køligt, affugtet klimaanlæg til dit hjem.

Når du skal køle mest, er den udvendige luft varmeste. En traditionel luftkilde varmepumpe skal arbejde hårdt for at tvinge varmen fra dit hjem til den allerede varme mættede luft. I modsætning hertil forbruger en jordvarmepumpe mindre energi, da det let afviser varme i den kølige jord, hvilket gør jordvarme afkøling betydeligt mere energieffektiv.

Jordvarme opvarmning og køling i forhold til traditionelle systemer

Hvordan sammenligner jordvarme opvarmning og køling direkte med mere traditionelle metoder til opvarmning og afkøling af dit hjem, som du sikkert bruger? Især når det kommer til, hvordan systemer leverer opvarmning og afkøling?

Men hvordan sammenligner man jordvarme energi direkte med mere traditionelle metoder til opvarmning og afkøling i hjemmet?

Lad os sammenligne en højffektiv gasovn med et geotermisk system til opvarmning af dit hjem. En højffektiv gasovn giver dig mindre end .96 varmeenheder for hver gasforbrændingsenhed. I modsætning hertil er der ved fordelene ved et jordvarmesystem op til 5 varmeenheder for hver brugt elmængde.

Se her, hvis du har brug for hjælp til køb eller service af varmepumpe i Haderslev og omegn?

Hvordan kan det være? En ovn laver varme ved at brænde fossil, en stor ulempe. Et jordvarmeanlæg producerer ikke sin egen varme. Det samler simpelthen varme fra jorden og flytter det til dit hjem.

Resultaterne kan være en stor forskel i dine månedlige forbrugsregninger. Med hensyn til kroner på en årlig energiregning, så er der tusindvis af kroner at spare sammenlignet med opvarmning med fossile brændstoffer.

Men hvad med at køle dit hjem? Lad os sammenligne fordelene ved et geotermisk varme- og kølesystem til et luftkilde varmepumpe system til afkøling. Når det er varmt udenfor, tager en luftkilde varmepumpe varme fra dit hjem og bevæger sig til udendørsluften.

Se her, hvis du har brug for hjælp til køb eller service af jordvarme anlæg i Haderslev og omegn?

Da udendørsluften bliver varmere om sommeren, bliver det stor ulempe for, at systemet dumper varme fra dit hjem til den allerede varme udendørs luft. På grund af dette, når køle et hjem med en luftkilde varmepumpe, bliver systemet mindst effektivt, når det skal være mest effektivt.

Et jordvarmepumpe system har ikke dette problem. Et geotermisk system udveksler varmen i dit hjem med den køligere jord ved hjælp af det underjordiske loop system. Det behøver simpelthen ikke at håndtere høje udetemperaturer, som en luftkilde-varmepumpe gør.

Her kan du se en af de store leverandører på markedet, når det kommer til varmepumper og jordvarmeanlæg.

Føj til det faktum, at et jordvarmeanlæg kan installeres sikkert inde i dit hjem med et loop begravet under jorden. I modsætning til en luftkilde varmepumpe er der ikke udendørs udstyr udsat for naturens elementer eller risikoen for vandalisme.