Sponsoreret indhold

Sådan repareres PVC-kajakker

Forberedelse.

Anbefalet opløsningsmiddel: MEK (methylethylketon). Det er ofte tilgængeligt på maling-, hardware- eller VVS-butikker, der sælges som rengøringsmiddel til PVC-rør eller lakkefortynder. For ikke-kritiske bindinger kan du erstatte acetone.

1. Atmosfære: Lim med fugtighed mindre end 70% og ikke i direkte sollys.

2. Forberedelse: Lim pensel; opløsningsmiddel; stopur; sørg for, at al den gamle lim er fjernet og rengjort få din lap skåret ud, position noteret og markeret.

3. Opløsningsmiddelrenser (3 gange – for at forberede stoffet til en kemisk binding med limen)

4. Skrub begge sider (kajak og lap) med MEK på en klud til en ren overflade. Pas på ikke at tørre MEK på områder af båden eller lappen, der ses. MEK vil gøre stoffet klæbrig og skinnende. Brug maskeringsbånd rundt om for at minimere dette. Vent 5 minutter efter den første MEK vask.

5. Påfør yderligere to opløsningsmiddelservietter med 5 minutters mellemrum.

Lim på lappen.

6. Påfør et tyndt lag lim med en stiv børste på begge sider. Arbejd det ned i stoffet med penslen. Hvis det ser for tyndt ud, er det det sikkert også!

7. Vent fem minutter. Hvis limen stadig ser våd ud, så vent længere.

8. Gentag trin 6 og 7 (i alt 3 lag med 5 minutter mellemrum)

9. Vent 10 minutter efter tredje lag lim.

10. Læg lappen på kajakken i løbet af de næste 10 minutter. Start fra den ene kant og læg lappen langsomt ned på det limede område.

Tryk alle luftbobler og rynker ud fra midten og mod kanterne. På en “punkteret” kajak gnides så hårdt som muligt med glat værktøj, f.eks. bagsiden af ​​en stor spiseske – tving luft ud mellem kajak og lappe. Pas på ikke at ridse stoffet.

Hvis der efter mere end 10 minutter eller hvis limen har hvide pletter, har limen fået fugt, og du bør forsøge at “genaktivere” det. Med en ren klud fugt limoverfladen med MEK, men gnid ikke limen ud (en hurtig svejsning). Tryk hårdt til.

11. Vent mindst 48 timer før brug. Kemisk binding vil fortsætte med at styrke i løbet af de næste 7 dage. Vær ikke fristet til at forkorte processen.

12. Trykprøv, hvis du vil være sikker. Pump kajakken op til fuld tryk. Lad den oppustelige kajak stå natten over.

Kan din oppustelige kajak eller paddle board ikke lappes eller repareres, så kan du finde nogle kajakker i absolut topklasse til gode priser hos Sitontop.dk

Har du en airtrack eller et oppustelig paddle board

Har du en airtrack eller et oppustelig paddle board, så fungerer det lidt på samme måde. Nemt at lappe. Kun lidt tålmodighed er nødvendigt. Du kan finde nogle af Europas bedste airtracks hos her.