Sponsoreret indhold

Hængelåsens oprindelse går tilbage til det antikke Grækenland og Ægypten, men vi er kommet langt siden de tidlige dage.

Moderne hængelås kommer i mange former og størrelser og tilbyder et bredt udvalg af sikkerhedsniveauer. Med priser lige fra nogle få kroner til flere tusind kroner og mere, til en top sikkerhedsenhed, kan valg af den forkerte type hængelås være en dyr fejltagelse.

Enkelt sagt har en hængelås tre hovedkomponenter; Kroppen, “Shacklen” og Låsemekanismen, … det kan også indbefatte funktioner som f.eks. en vejrbestandig beklædning, anti-boring eller beskyttelse mod beskæring mv.

Det samlede sikkerhedsniveau, som din hængelås giver, afhænger af kvaliteten og funktionerne i hver af komponenterne, og hvordan de fungerer sammen som helhed, så lad os se på de vigtigste ting, du bør overveje, når du vælger en hængelås.

Hvordan kan du fortælle hvilket sikkerhedsniveau en hængelås tilbyder?

Mange producenter tilbyder en “Sikkerhedsvurdering” vejledning til deres generelle formål (dette er ofte trykt på detailemballagen). Problemet er, at der ikke er en enkelt industristandard for sådanne vurderinger, så producenten “A” kan f.eks. vurdere deres hængelås fra 1-20, mens producenten “B” kan bedømme deres fra 1-10. I bedste fald er det en noget vilkårlig type rating, som kun bør tages for hvad det er.

Til almindelig brug af hængelås er der derfor ikke nogen nem måde at sammenligne forskellige producenters produkter med, og der er f.eks. ingen garanti for, at en hængelås med et sikkerhedsniveau “15” rating fra en producent er noget stærkere eller mere sikkert end et hængelås med en rating af “5” fra en anden producent.

Når det kommer til højere sikkerhedshængelås, er der dog to pålidelige industristandarder, der giver en god vejledning til sikkerhedsniveauet for hængelås: “Sold Secure” og “CEN” (en europæisk standard).

“Sold Secure” sikkerhedsvurderinger – falder i tre kategorier; Guld, Sølv og Bronze, hvor hver kategori er underkastet og bevist at modstå stadigt hårde niveauer af angrebstest. (“Gold” er selvfølgelig den højeste rating).

“CEN” -sikkerhedsvurderinger – er ligeledes kategoriseret fra CEN 3 til CEN 6, idet hver kategori har modstået den tilknyttede angrebstest. (CEN 6 er den højeste).

Hvad er den rigtige størrelse hængelås?

Hvilken størrelse du har brug for, vil ofte blive bestemt af brugen af ​​din hængelås. Du ville selvfølgelig ikke bruge en stor klumpet hængelås til, at låse din kuffert, omvendt ville en tynd bagagelås være latterlig til, at sikre dine garageporte.

Så den første overvejelse er – den størrelse du vælger skal “være rigtig” til den applikation, den skal bruges til. Der er dog andre faktorer at overveje, såsom; Hvilken størrelse slå har du brug for til, at levere det rette niveau af styrke, er kroppen egnet (stor nok / lille nok) til, at bruge med din sikkerheds hasp og hæftning, kæde osv. eller skal den passe ind i et begrænset rum.

Når du vælger din hængelås er dog vigtigt at indse, at størrelsen alene er ingen garanti for styrke! At købe en stor klumpet hængelås i dit lokale supermarked til få kroner vil altid være en fejl og en dårlig investering – det gamle ordsprog “Du får hvad du betaler for”, gælder helt sikkert for sikkerhed og sikkerhedsprodukter generelt og til hængelås især!