Gode råd til køb af båd
Sponsoreret indhold
Når man står og skal købe båd, er der mange ting, man skal have i mængde. Dette kan for nogle være meget uoverskueligt, især hvis det er første gang man skal købe båd. Man skal sørge for at købe den rigtige båd, finde en havneplads og have en bådforsikring. Det er intet under, at man hurtigt bliver forvirret i processen. Vi har derfor samlet de vigtigste ting, man bør have styr på før, man tager det sidste step i købsprocessen; nemlig at købe båden.
Hvilken slags båd
Hvilken slags båd, man skal købe, afhænger af flere ting. Hvor ofte skal den bruges? Hvor mange skal bruge den? Hvor skal den bruges henne?
Det er klart, at hvis man er en familie på fem personer, så skal man ikke købe en lille sejlbåd. Det kan også være, at den ikke skal bruges så tit, men bare skal på korte ture i løbet af sommeren. Her vil den så være på land i vinterhalvåret.
Man kan også vælge at købe en båd til lange ture. Den kan man eventuelt bruge til at sejle til Sydeuropa og tage på ferie med den. Her er det så vigtigt, at den er en ordentlig størrelse og af god kvalitet, så den kan stå imod diverse bølger og vinde.
I stedet for at købe en sejlbåd vælger et større antal at købe en motorbåd. Den kan ikke bruges på ture på samme måde, men der er masser måder at have det sjovt med den. Man kan blandt andet bruge den til vandsport. Motorbåde er ofte et hit for børnene, så man kan også overveje eventuelt at tilkøbe den sammen med en sejlbåd.
Husk forsikringen!
Et enormt vigtigt aspekt af at købe båd er forsikringen. Bådforsikringer kan være meget komplekse og forvirre mange, så det er vigtigt at sætte sig ind i sagerne, så man er sikker på, at man er dækket ordentligt ind.
Bådforsikringer bliver udbudt af utrolig mange forsikringsselskaber til forskellige priser. Ofte er de aldrig helt ens, hvorfor prisen også varierer. De forskellige forsikringer vil oftest dække fra 1. april til 15. november, men det er også muligt at tilkøbe en udvidelse, så den gælder i de resterende måneder. Dette vil være til fordel for dem, som IKKE tager deres båd på land i vinterhalvåret.
Bådforsikringer er mere end bare en ting. Man skal have en ansvarsforsikring. Denne dækker, hvis bådejeren laver en skade på for eksempel andre både.
En kaskoforsikringdækker skader på ens egen båd. Altså eksempelvis brand, kæntring, kollision og andre type skader i samme kategori. Ved kaskoforsikring følger ofte en retshjælpsforsikring, som giver økonomisk hjælp i sådanne situationer.
Afhængig af forsikringsselskabet kan en ulykkesforsikring også tilkøbes. Denne vil som normale ulykkesforsikringer dække medlemmerne ombord på båden.
En båd skal ikke forsikres, men det kan kun anbefales, at man gør det. Man ved nemlig aldrig, hvornår man kommer ud for en ulykke, eller hvornår skaden sker. Uden forsikring kan det hurtigt blive en dyr omgang.